Temoù
Ar chufere
-
🔗 pa vez arru poazh, pa vez arru darev ma kerez, e vezont mat da vouchañ
[pe ve ɑj pwɑh pe ve ɑj 'dɑ:ro ma 'kere vɛɲ mad də 'vuʃɑ̃ kwa]
quand il arrive cuit [à maturation, l'hydromel], quand il arrive mûr si tu veux, ils sont bons à boucher
Gant : Ifig ar Bihan, ganet e 1915 e Bear, o chom e Bear, marvet e 2012, tud bet ganet e Bear /.
Dastumer : Tangi
-
🔗 ne vez ket mat bouchañ anezhe re abred, peotramant ne chomfe ket 'ba ar voutailh kwa
[ve kə mad 'buʃɑ̃ nɛ: re a'bre:d pə'tɑ̃mɑ̃ 'ʃomfe kə bar 'vutaʎ kwa]
ce n'est pas bon de les boucher [mettre en bouteille] trop tôt, sinon ils ne resteraient pas dans la bouteille
Gant : Ifig ar Bihan, ganet e 1915 e Bear, o chom e Bear, marvet e 2012, tud bet ganet e Bear /.
Dastumer : Tangi
-
🔗 me na raen ket chufere
[me rɛn kə ʒy'fe:re]
moi je ne faisais pas d'hydromel
Gant : Ifig ar Bihan, ganet e 1915 e Bear, o chom e Bear, marvet e 2012, tud bet ganet e Bear /.
Dastumer : Tangi