Brezhoneg Bro-Vear

Galleg > Brezhoneg

sauce

chaous

Gwelet an temoù Ar chaous ha Chaous !

hag evit tommañ anezhañ e oa aezetoc'h 'ba eu... un petit ramequin, evit e oa tommañ anezhañ 'ba eu... 'ba ar plad 'ma a-hend-all, hag e oa welloc'h tomm peogwir e oa gant chaous, oh ! evit ar vinaigrette, peogwir ac'hanta e oa chaous en-dro dezhañ, « 'h an da dommañ anezhañ evel-se quand même, evel-se e vo... »

[a wit ˈto̞mɑ̃ ˈneɑ̃ wa e̞ˈze̞tɔχ bah ə - ... - wid wa ˈto̞mɑ̃ ˈneɑ̃ bah ə bah ˈplɑːd ma hɛnˈdɑl - a wa ˈwɛlɔχ ˈto̞m pu wa gɑ̃n ˈʃo̞ws - o wit ə vinɛˈgʁɛt - pəˌguˑʁ ˈhɑ̃nta wa ʃo̞wz dʁo ˈdeɑ̃ - hɑ̃ də ˈdo̞mə ˈneɑ̃ viˈse̞ ... viˈse̞ vo]

et pour le réchauffer c'était plus facile dans euh... un petit ramequin, que n'était le réchauffer dans eu... dans le plat que j'avais autrement, et c'était meilleur chaud puisqu'il était avec de la sauce, oh ! que la vinaigrette, parce que, eh bien, il y avait de la sauce autour de lui, « je vais le réchauffer comme ça quand même, comme ça ce sera... »

Lusien Karluer, 1928, Bear (dastumet gant Tangi)