Frazenn n° 16653
-
👂 🔗 hag ar pesked neuze 'vez mann dioute ken, 'vez ket ezhomm... 'vez ket ezhomm da... da leskel anezhañ re bell war an tan parce que neuze mann ebet ken, ah oui ! c'est pour ça e vez lâret eu... koñjeuliñ anezhañ, koñjeuliñ anezhañ avant de cuire, c'est pareil hein ! ha 'vez mann dioutañ !
[a 'peskəd 'nœhe ve 'mɑ̃n dɔ̃ntɛ ken - ə 'vekəd em - 'vekəd em də də 'lɛskəl neɑ̃ 'ʁebe̞l waʁn'tɑ̃:n paskə 'nœe 'mɑ̃nbe ken - ... ve 'lɑ:ʁəd ə ə kɔ̃'ʒœ:lĩ neɑ̃ - kɔ̃'ʒœ:lĩ neɑ̃ ... - ... a ve mɑ̃n dɔ̃ntɑ̃]
et les poissons alors il n'en reste plus rien, il ne faut pas... il ne faut pas le laisser trop longtemps sur le feu parce que alors plus rien ! ah oui ! c'est pour ça qu'on dit eu... de le congeler, le congeler avant de cuire, c'est pareil hein ! il n'en reste rien !
Gant : Lusiena ar C'harluer, ganet e 1928 e Bear, o chom e Bear, marvet e 2021, tud bet ganet e Tonkedeg / Plûned.
Dastumer : Tangi